Tokat Tanıtım Günleri Yenikapı’da (Ayça Aracıçam)

Her yörenin birbirine has lezzetlerine ev sahipligi yapan Yenikapı’da bu sefer de Tokat geleneksel tatları,süsleri,el yapımı ürünleri ziyaretçilerine sunuldu.
Özellikle memleketine hasret duyanlar tarafından yogun ilgi ve katılım saglandı.


“EL İŞÇİLİGİNE FARKINDALIK KAZANDIRMALIYIZ”
Tokat’ın merkezinde bir atölyenin sahipligini yapan ve çogu standta yer almaya devam eden Ömür hanım çini ve seramik ürünlerinde el işçiliginin önemini vurguluyor.

“Ürünlerime sayılı şekilde başladım. Vakit buldukça pes etmeden imkanım el verdigince yapmaya devam ettim. Her zaman hayalimde vardı. Seramik ve çini ürünlerinde özellikle kabartma sanatını koleksiyonlar halinde üretmekteyiz. İşleme ve baskıları aylarca sürebiliyor, sabırlı olmak şart.”

Ürünlerin fiyatı,İşçiligine, boyutuna,kullanılan malzemelere, baskılarına göre degişmekte. Kaseler ve tabakların fiyatı ise 5-300 tl arası degişmekte.


ANADOLU’NUN EFSANEVİ KAPI TOKMAKLARI
İnsanlık tarihinin başlangıcından günümüze eski türklerden itibaren birçok evin kapı üstlerine, veya dışarıdan görünebilecek şekilde asılan boga-keçi-geyik benzeri hayvanlar Evin güvenini, bereketini arttıracagına inanılmış,sembolik anlam olarak kullanılmıştır.
Figürlerin ortalama fiyatı ise 200-300 tl arası degişmekte.


Oldukça eski tarihi bulunan At biniciligi ekipmanları,semerler,silah çantaları ve diger malzemeler antika ürünler olarak tezgahta yerini almış.
Büyüklerimizin kullandıgı Eski elekler de ikinci el ürünler olarak yerini almış…

Yorum bırakın